Parketline

DILEMA.. IZBRATI PRIMERNO TALNO OBLOGO

Opremljate stanovanje ali hišo? Ne veste katera talna obloga bi bila primerna za vaše prostore? Mogoče vam lahko prav mi pomagamo pri izbiri le-te. Tukaj imamo za vas nekaj nasvetov in informacij o talnih oblogah, ki vam bodo olajšale iskanje.

PARKET

Želite, da so vaša tla elegantna, enostavna za vzdrževanje ter ob enem imajo dolgo življenjsko dobo?
Potem je vsekakor za vas primeren parket, ki je večen in eleganten. Ob ustrezni negi parketa  lahko svojo funkcionalnost in izgled obdrži veliko let. Vrst lesa iz katerih je parket je veliko, zato je priporočljivo, da se o ustrezni izbiri le-tega posvetujete z našim strokovnjakom, ki vam po znal povedati vse prednosti in slabosti določene vrste lesa. Ker je les naraven material lahko dobavni parket odstopa  v odtenku barve, kar je povsem normalno.

Gotovi parket Tilo

Parket je prav tako primeren za talno ogrevanje. Vendar pa med drevesnimi vrstami ne priporočamo talnega ogrevanja za bukev in javor. Najbolj stabilni so večslojni parketi. Parket je lahko oljen ali lakiran. Občutljiv je na sončno svetlobo, še posebej svetel in tropski les, ki ima dodatna barvila. Tak les obledi. Parket je edina talna obloga, ki jo lahko obnovimo v taki meri, da dobi videz novega.
Parket z leti pridobi rustikalni videz, ki poudari estetsko vrednost.

Priporočamo:
Polaganje v stanovanja, hiše in različne javne ustanove kot so kulturne ustanove, pisarne, šole,…

LAMINAT

Laminat Eurowood

Laminat je popolno nasprotje parketu. Narejen je iz ostankov lesa z dodano umetno maso. Ni ga treba lakirati in brusiti. Primeren je za funkcionalne prostore kot je otroška soba. Laminat je trpežen in primeren za talno ogrevanje. Pod laminat je potrebno položiti zaščitne folije in različne pene, da znižamo glasnost laminata in toplotno izoliramo. Za namembnost prostora so različni razredi obrabe. Danes so že skoraj vsi laminati v razredu 31. Najboljši pa so v razredu 32 in 33. Višji kot je razred manjša je obraba in je namenjen za zelo obremenjene prostore, kot so pisarne, restavracije, trgovine, hotelske sobe itd.

VINIL

Vinil, izgled kamna

Vinilne talne obloge so že kar nekaj časa najbolj prodane talne obloge. Hit je postal LVT (»Luxury vinyl tiles«), ki so tla prihodnosti. Proizvajalci so ozaveščeni in izdelujejo izdelke, ki jih je možno reciklirati. Vinili so različnih dimenzij, debelin in so namenjene za prostore z normalno in intenzivno uporabo. Tla so prijetna in tiha ter enostavna za vzdrževanje.
LVT plošče so sestavljene iz več plasti. Dobimo jih lahko v različnih imitacijah lesa, kamna in metala. Imitacije so tako dobre, da stežka ločimo vinil od parketa.
Ker največ nečistoče prinesemo v prostore od zunaj, priporočamo, da imate pred vhodom predpražnike.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja