Parketline

Kmečki pod

Kmečki pod za topel izgled vašega doma

Kmečki pod poznamo:

MASIVNI PARKET:

 • Kant ali tehno parket
  debeline: 10, 15 in 22 mm
 • Klasični parket
  debeline: 21 mm
 • Lamelni parket
  debeline: 8 mm

ODKRIJ NAŠ SVET MASIVNEGA PARKETA TUKAJ

GOTOVI PARKET:

 • Panelni parket
  debeline: 14 mm
 • Dvoslojni parket
  debeline: 11 mm
 • Troslojni parket
  debeline: 11 – 15 mm

ODKRIJ NAŠ SVET GOTOVEGA PARKETA TUKAJ

Lepota kmečkega poda najbolj pride do izraza v velikih prostorih. Med drevesnimi vrstami je najbolj priljubljen kmečki pod hrast in jesen.

Pridih rustikalnosti

Kmečki pod je naravnih toplih barv, ki se odlično kombinirajo s pohištvom. Zaradi svojega vrhunskega videza ga najdemo tudi v gradovih, cerkvah, rezidencah,… Danes pa si kmečki pod zaželijo osebe, ki prisegajo na rustikalen in domač videz.

Kmečki pod odlikuje obstojnost

Ker je kmečki pod masiven parket, je zanj značilna dolga življenjska doba. Poznan pa je tudi kot dober toplotni izolator. Kmečki pod se na površino lepi. Za čim bolj dolgotrajen lep videz je potrebno tla negovati z negovalnimi sredstvi za lesene talne obloge.

ZANIMIVOST: V zgodovini kmečkega poda niso lepili ampak pritrjevali z žeblji.

Kmečki pod je zelo cenjen

V preteklosti smo kmečki pod pogosto videli v starih podeželskih hišah in nemalo kateri je še dandanes lepo ohranjen. Lahko ga obnovimo z brušenjem površine. Ker je kmečki pod obnovljiv lahko s svojo lepoto zaživi tudi po 100 letih.

Obdelave površin: krtačenje, peskanje, žaganje. Po polaganju njegovo naravno lepoto ohranimo z oljenjem ali pa ga obdelamo z lakom.

Talno gretje in kmečki pod

Kmečki pod je vsak gotovi parket, ki je dvoslojni ali troslojni in je sestavljen iz dele deske večjih dimenzij. Primeren je tudi za polaganje na talno gretje saj je dobro toplotno izoliran in ni predebel. Polaganje je enostavno in hitro.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja